śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 18.03.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, kawa zbożowa II śn- słupki marchewki i kalarepki *1,7 | zupa ziemniaczana, spaghetti w sosie bolońskim, ser żółty, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | koktajl truskawkowo- bananowy, chrupki *7 |
Wtorek 19.03.24r. | Mleko z płatkami, kajzerki oraz graham z masłem, pomidorki koktajlowe II śn- banany *1,7 | zupa ryżanka, kotlet drobiowy w cieście naleśnikowym, sałata ze śmietaną, ziemniaki, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | jabłka, herbatniki *1 |
Środa 20.03.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, szynka, mozzarella, ogórek zielony, herbata z cytryną II śn- jabłka *1,7 | krem z cukinii z grzankami czosnkowymi, gołąbki, sos pomidorowy, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | grysik na mleku z masłem, plasterki pomarańczy *1,7 |
Czwartek 21.03.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, rukola, kawa zbożowa II śn- gruszki *1,7 | rosół z makaronem, kolorowy kociołek: karczek, papryka, pieczarki, fasolka, cebula, dynia, cukinia, chleb, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | bułka maślana z masłem i dżemem, kakao krojone winogrono *1,7 |
Piątek 22.03.24r. | Pieczywo mieszane z pastą z awokado z białym serkiem, kawa zbożowa II śn- mandarynki *1,7 | zupa pieczarkowa z literkami, filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy *1,3,4,7,9 | deserek „ptasie mleczko” z dodatkiem krojonych owoców (wyrób własny) *7 |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.