



śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 20.03.23r. | Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, kawa zbożowa kiwi *1,6,7 | krem paprykowy z grzankami, racuchy z jabłkami, kompot śliwkowy *1,3,7,9 | chleb tygrysek z białym serkiem, ogórek zielony, herbata z cytryną *1,7 |
Wtorek 21.03.23r. | Mleko z płatkami, kajzerki oraz graham z masłem paluchy marchewkowe *1,7 | rosół z makaronem, polędwiczki duszone w sosie, ziemniaki, marchew mini, kompot śliwkowy *1,3,7,9 | jabłka, biszkopty *1 |
Środa 22.03.23r. | Chleb graham oraz pszenny z masłem, szynka, rukola, rzodkiew, kawa zbożowa pop-corn *1,7 | zupa pomidorowa z lanym ciastem, łazanki z kapustą i wieprzowiną, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | wafle z masą kakaową (własny wyrób) mandarynka *1 |
Czwartek 23.03.23r. | Precelki oraz graham z masłem, dżem truskawkowy, kakao jabłka *1,7 | zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym, gulasz drobiowy, ryż, surówka z białej kapusty z marchewką i ogórkiem, kompot wieloowocowy *1,7,9 | koktajl truskawkowo- bananowy, chrupki *7 |
Piątek 24.03.23r. | Kajzerki oraz graham z masłem, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa winogrono *1,7 | zupa ogórkowa z ryżem, filet z miruny, ziemniaki, surówka z selera z prażonym słonecznikiem, kompot wieloowocowy *1,3,4,7,9 | galaretka z owocami |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.