śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 15.04.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, papryka, kawa zbożowa II śn- słupki marchewki *1,6,7 | zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym, racuchy z jabłkami, winogrono, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | jogurt naturalny z musem truskawkowym, biszkopty *1,7 |
Wtorek 16.04.24r. | Rogalik maślany oraz graham z masłem, dżem truskawkowy, serek biały, kakao II śn- słupki ogórka zielonego *1,7 | zupa ryżanka, kotlet mielony, kapusta młoda zasmażana, ziemniaki, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | mix owoców (banany, mandarynki) herbatniki *1 |
Środa 17.04.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, szynka, mozzarella, rukola, pomidor, jajko, kawa zbożowa II śn- banany *1,3,6,7 | zupa koperkowa z ziemniakami, spaghetti w sosie bolońskim, ser żółty, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | galaretka z owocami (borówki, brzoskwinie) |
Czwartek 18.04.24r. | Pieczywo mieszane z pastą z suszonych pomidorów z białym serem, kawa zbożowa II śn- jabłka *1,7 | rosół z lanym ciastem, karczek duszony, sos, ryż, sałatka ogórkowa z koperkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | mus owocowy w saszetkach, chrupki |
Piątek 19.04.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa II śn- banany *1,7 | zupa pomidorowa z makaronem, filet z miruny, ziemniaki, surówka z białej kapusty z jogurtem, kompot wieloowocowy *1,3,4,7 | ciasto murzynek (własny wypiek) szklanka soku tłoczonego z jabłek *1,3,7 |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.