śniadanieobiadpodwieczorek
Poniedziałek
10.11.25r.
Chleb pszenny z masłem, ser żółty, pomidor, kawa
II śniadanie- jabłka
*1,7
krem z jarzyn z groszkiem ptysiowym, makaron z serem, pomarańcze, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
wek z masłem, ogórek zielony, herbata z cytryną
*1

Wtorek
11.11.25r.


Środa
12.11.25r.
Chleb wieloziarnisty oraz pszenny z masłem, szynka, sałata lodowa, rzodkiew, kawa
II śniadanie- gruszki
*1,6,7
zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, potrawka mięsno- warzywna, ryż, kompot wieloowocowy
*1,7,9
koktajl truskawkowo- bananowy, biszkopty
*1,7
Czwartek
13.11.25r.
Rogalik maślany oraz chleb orkiszowy z masłem, dżem, papryka, kakao
II śniadanie- gruszki
*1,7
rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
kisiel cytrynowy, mandarynka
Piątek
14.11.25r.
Chleb pszenny oraz natura z pastą rybną, ogórek zielony, kawa
II śniadanie- brzoskwinie
*1,3,4,7
krem z cukinii z grzankami, pankejki jogurtowe z polewą kakaową, winogrono, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
jogurt Gratka, herbatniki
*1,7
Woda mineralna bez ograniczeń!

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne- arachidowe
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.