



śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 18.09.23r. | Pieczywo mieszane z masłem, kolorowy półmisek : szynka, jajko, papryka, mozzarella, pomidor, kawa zbożowa *1,7 | zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym, drożdżowe hot- dogi (wyrób własny), kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | krążki ryżowe z dodatkiem serka Danio i owoców (borówki, banany) *1,7 |
Wtorek 19.09.23r. | Mleko z płatkami, kajzerki oraz graham z masłem, marchew brzoskwinie *1,7 | rosół z lanym ciastem, bitki schabowe w sosie, ziemniaki, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | maślanka truskawkowa z dodatkiem gruszki, chrupki *7 |
Środa 20.09.23r. | Kajzerki oraz graham z masłem, ser żółty, pomidor, sałata lodowa, kawa zbożowa żurawina *1,7 | zupa kalafiorowa z ziemniakami, bigos, chleb, kompot wieloowocowy *1,7,9 | budyń śmietankowy z dodatkiem krojonych bananów *7 |
Czwartek 21.09.23r. | Chałki oraz graham z masłem, dżem truskawkowy, śliwki, kakao papryka *1,7 | zupa pieczarkowa z ziemniakami, gulasz drobiowy, ryż, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy *1,7,9 | jogurt naturalny z musem truskawkowym (wyrób własny), rurka tortowa *1,7 |
Piątek 22.09.23r. | Chleb żytni oraz pszenny z pastą z awokado z białym serkiem, kawa zbożowa winogrono *1,7 | zupa cebulowa z grzankami, filet z miruny, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy *1,3,4,7,9 | mix krojonych owoców (jabłko, banan, nektarynka) |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.