śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 14.10.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, szynka, rzodkiew, sałata lodowa, kawa II śniadanie- jabłka *1,6,7 | krem z pora z groszkiem ptysiowym, leczo, chleb, kompot wieloowocowy *1,7,9 | kajzerki z pasztetem, ogórek kiszony, kawa *1,7 |
Wtorek 15.10.24r. | Zupa mleczna z literkami, pieczywo mieszane z masłem, papryka II śniadanie- jabłka *1,7 | kapuśniak z ziemniakami, klopsy w sosie pieczarkowym, ryż, surówka z białej kapusty z jogurtem, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | banany, biszkopty *1 |
Środa 16.10.24r. | Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, keczup, ogórek zielony II śniadanie- marchew słupki *1,6,7 | zupa pomidorowa z makaronem, ryż na mleku z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | babka biszkoptowa (własny wypiek) melon, herbata owocowa *1,3,7 |
Czwartek 17.10.24r. | Pieczywo mieszane z pastą rybną z białym serem, kawa II śniadanie- arbuz *1,4,7 | rosół z makaronem, bitki schabowe, ziemniaki, kapusta czerwona, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | mus owocowy, chrupki |
Piątek 18.10.24r. | Pieczywo mieszane z pastą z awokado z białym serkiem, herbata z cytryną II śniadanie- winogrono *1,7 | barszcz czerwony z jajkiem, filet z miruny, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną, kompot wieloowocowy *1,3,4,7,9 | kisiel, krojone banany |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.