śniadanieobiadpodwieczorek
Poniedziałek
15.04.24r.
Pieczywo mieszane z masłem, grzane kiełbaski, keczup, papryka, kawa zbożowa
II śn- słupki marchewki
*1,6,7
zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym, racuchy z jabłkami, winogrono, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
jogurt naturalny z musem truskawkowym, biszkopty
*1,7
Wtorek
16.04.24r.
Rogalik maślany oraz graham z masłem, dżem truskawkowy, serek biały, kakao
II śn- słupki ogórka zielonego
*1,7
zupa ryżanka, kotlet mielony, kapusta młoda zasmażana, ziemniaki, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
mix owoców
(banany, mandarynki) herbatniki
*1
Środa
17.04.24r.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka, mozzarella, rukola, pomidor, jajko, kawa zbożowa
II śn- banany
*1,3,6,7
zupa koperkowa z ziemniakami, spaghetti w sosie bolońskim, ser żółty, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
galaretka z owocami
(borówki, brzoskwinie)
Czwartek
18.04.24r.
Pieczywo mieszane z pastą z suszonych pomidorów z białym serem, kawa zbożowa
II śn- jabłka
*1,7
rosół z lanym ciastem, karczek duszony, sos, ryż, sałatka ogórkowa z koperkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy
*1,3,7,9
mus owocowy w saszetkach, chrupki
Piątek
19.04.24r.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa
II śn- banany
*1,7
zupa pomidorowa z makaronem, filet z miruny, ziemniaki, surówka z białej kapusty z jogurtem, kompot wieloowocowy
*1,3,4,7

ciasto murzynek (własny wypiek) szklanka soku tłoczonego z jabłek
*1,3,7
Woda mineralna bez ograniczeń!

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne- arachidowe
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.

Facebook
Skip to content