



śniadanie | obiad | podwieczorek | |
Poniedziałek 30.06.25r. | Chleb pszenny oraz wieloziarnisty z masłem, szynka, jajko, ogórek kiszony, kawa II śniadanie- arbuz *1,6,7 | zupa kalarepkowa z ziemniakami, kluski na parze z masłem i cynamonem, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | serek homogenizowany *7 |
Wtorek 01.07.25r. | |||
Środa 02.07.25r. | |||
Czwartek 03.07.25r. | |||
Piątek 04.07.25r. | |||
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.