



| śniadanie | obiad | podwieczorek | |
| Poniedziałek 10.11.25r. | Chleb pszenny z masłem, ser żółty, pomidor, kawa II śniadanie- jabłka *1,7 | krem z jarzyn z groszkiem ptysiowym, makaron z serem, pomarańcze, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | wek z masłem, ogórek zielony, herbata z cytryną *1 |
| Wtorek 11.11.25r. | |||
| Środa 12.11.25r. | Chleb wieloziarnisty oraz pszenny z masłem, szynka, sałata lodowa, rzodkiew, kawa II śniadanie- gruszki *1,6,7 | zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, potrawka mięsno- warzywna, ryż, kompot wieloowocowy *1,7,9 | koktajl truskawkowo- bananowy, biszkopty *1,7 |
| Czwartek 13.11.25r. | Rogalik maślany oraz chleb orkiszowy z masłem, dżem, papryka, kakao II śniadanie- gruszki *1,7 | rosół z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | kisiel cytrynowy, mandarynka |
| Piątek 14.11.25r. | Chleb pszenny oraz natura z pastą rybną, ogórek zielony, kawa II śniadanie- brzoskwinie *1,3,4,7 | krem z cukinii z grzankami, pankejki jogurtowe z polewą kakaową, winogrono, kompot wieloowocowy *1,3,7,9 | jogurt Gratka, herbatniki *1,7 |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne- arachidowe
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata,
dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości
alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj. soi, orzechów, selera i gorczycy.
